Geen smoesjes

Ken je dat? Dat je eigenlijk stiekem best wel heel erg graag een boek wil schrijven? Het verhaal begint in je hoofd steeds meer vorm aan te nemen, de personages houden je ’s nachts soms wakker. Ja, je wil een boek schrijven, maar eerst nog… en dan nog… En daar zit je dan te willen en te wensen. Duizend dingen voorrang te geven boven schrijven. Goede redenen te bedenken om helemaal nooit te beginnen als: geen tijd, ik ben niet goed genoeg, uitgevers willen het toch niet uitgeven…

Schrijfkwaliteiten

Twijfel niet aan je schrijfkwaliteiten. Hoe denk je dat jaren geleden mijn eerste versie van een manuscript eruit zag? Al doende leert men. En er zijn talloze schrijftips, schrijfboeken, schrijfcursussen en goede schrijfcoaches  😉 te vinden die je kunnen helpen.

Tijd

Ja, schrijven kost tijd. Tien minuten per dag ermee bezig zijn lijkt minimaal. Maar wat als je ze samenvoegt en een keer per week 70 minuten bezig gaat? In die tijd kun je behoorlijk veel doen. Als je per week 70 minuten aan schrijven besteedt, hou je nog 10010 minuten over. Vaak is het een kwestie van iets handiger je tijd indelen (en ja, dan spreek ik ook uit eigen ervaring).

Uitgevers

Niet elk schrijfwerk hoeft natuurlijk uitgegeven te worden. Ik heb zelf een aantal leer-manuscripten liggen. Stuk voor stuk verhalen waar ik veel werk en liefde in heb gestoken, maar die niet bedoeld zijn om met de wereld te delen (of nog niet). Ik heb er zo ontzettend veel van geleerd! Wil je je verhaal absoluut wel uitgegeven hebben: wie niet waagt, die niet wint! En vinden uitgevers het niet (commercieel) aantrekkelijk, dan geef je het toch zelf uit?

Overboord met die smoesjes! Besteed de tijd aan schrijven, i.p.v. aan wensen. Als jij een verhaal hebt, is dat het waard verteld te worden. En als het verhaal eruit mag, krijg je weer ruimte in je hoofd voor wat anders (nog een verhaal, bijvoorbeeld 😉 ).

Heel veel succes en vooral veel schrijf- en leerplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s