Schrijfoefening augustus

Woordaantal: max. 350 woorden
Doel: eigen, herkenbare ‘stem’ geven aan personages
Inzenden: tot en met 20 augustus 2015 (zie contactpagina)

Het doel van deze schrijfoefening is het geven van een eigen ‘stem’ (zie ook hier) aan je personages. Zo’n eigen ‘stem’ houdt meer in dan woordkeuze of een bepaald dialect, het omvat ook lichaamstaal en de (fysieke) aanwezigheid van het personage. In een goed geschreven verhaal zou een lezer zonder te benoemen wie er aan het woord is, de ‘stem’ van de verschillende personages moeten kunnen herkennen.

Schrijf voor deze oefening een scène (max. 350 woorden) met twee personages en geef ze elk een goed herkenbare ‘stem’. Kies hierbij niet de makkelijkste weg door bijvoorbeeld een kind en een volwassene te nemen, maar neem echt gelijkwaardige personages.

Door het inzenden van deze oefening geef je mij toestemming het (voorzien van feedback) op mijn weblog te publiceren (mag anoniem, maar geef het dan aan bij het insturen). Ik kies zelf een aantal inzendingen uit om te publiceren. Daarnaast zal ik in elk geval vijf inzendingen uitgebreid geredigeerd aan de schrijver terugmailen. De overige inzenders krijgen globaal feedback op hun werk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s