Werkwijze & tarieven


Let op, mijn nieuwe site is:
Schrijfbureau Confrontaal


Redactie

Manuscripten worden taalkundig en inhoudelijk geredigeerd voor €0,02 per woord. Bij manuscripten van meer dan 40.000 woorden kan het tarief in overleg in veel gevallen omlaag.

Bij het redigeren van een manuscript let ik niet alleen op taalkundige onzorgvuldigheden (grammaticale fouten, spel- en stijlfouten, woordgebruik, etc.) maar bekijk het manuscript ook inhoudelijk (verhaallijn, geloofwaardigheid van de personages, continuïteit, etc.).

Coaching

Schrijfcoaching is een heel pakket en bestaat uit:

  • schriftelijke ondersteuning tijdens schrijfproces
  • redactie eerste versie manuscript
  • binnen 24 uur antwoord op schrijfvragen
  • schrijfoefeningen

De prijs van een schrijfcoachpakket incl. redactie van de eerste 10.000 woorden is €370,- *

Bij schrijfcoaching kunnen we samen brainstormen over je verhaalidee en de personages, we kunnen verschillende vertelperspectieven uitproberen en korte schrijfoefeningen doen om je personages beter te leren kennen. Ik redigeer je manuscript en natuurlijk wordt er ingegaan op specifieke problemen die tijdens het schrijven van de eerste versie boven water komen. Je krijgt ondersteuning per e-mail (of op afspraak telefonisch/via skype) bij de opzet van het verhaal, de uitwerking van de personages en bij het schrijven van de eerste versie. Binnen 24 uur krijg je antwoord op je schrijfvragen, aangevuld met schrijftips. Tijdens het schrijven van de eerste versie zal ik je manuscript proeflezen en van uitgebreid redactiecommentaar voorzien, om een goede basis te geven voor het herschrijven naar de tweede versie.

Wil je hierna nog een redactieronde, dan vraag ik daarvoor hetzelfde lage redactietarief van €0,01 per woord, coaching wordt niet in rekening gebracht.

* Binnen het coachingspakket reken ik voor redactie na de eerste 10.000 woorden (die in het basispakket zitten) een vast laag tarief van €0,01 per woord. Bijvoorbeeld de kosten van een manuscript van 40.000 woorden worden als volgt berekend:
€370,- voor coaching inclusief 10.000 woorden redactie, plus
€300,-  voor de redactie van de resterende 30.000 woorden. In totaal wordt dat €670,-

Vertalen

Manuscript translation: English to Dutch (£0.07 per source word) and Dutch to English (£0.11 per source word).

© 2015 Marije Onstenk